Data 18.09.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Makaron zacierka na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50g,
- Kiełbasa krakowska 50 g ,,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa Solferino 350 ml,
- Udziec zawijany 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż biały 200g,
- Buraczki gotowane 150g,
- Kompot wieloowocowy,
- nisko słodzony 250
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g 50 g
- Chleb pszenno -żytni 25 g,
- Pierś z indyka gotowana 50,
- Jajko gotowane 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2440 kcal, Białko - 139 g, Tłuszcze - 102 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 38 g, Węglowodany - 247 g, Cukry proste - 71 g, Błonnik - 17 g, Sól - 6,1 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 18.09.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych (6)
|
|
śniadanie
|
- Bułka grahamka 1 szt,
- Chleb razowy 50 g,
- Kiełbasa krakowska50 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Papryka świeża 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa Solferino 350 ml,
- Udziec zawijany 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż brązowy 200g,
- Sałatka z buraczka 200g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250
|
podwieczorek
|
- Podpłomyki b/ cukru 1 szt,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Jajko gotowane 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2261 kcal, Białko - 112 g, Tłuszcze - 100 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 243 g, cukry proste - 55 g, Błonnik - 37 g, Sól - 6,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|