Rejestracja 81 537 41 71 

Data 23.09.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Zacierka mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
  • Bułka kajzerka 50 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałata strzępiasta 15 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Śliwki 100 g,

obiad

  • Zupa Solferino 350 ml,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Brokuł na parze 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2029 kcal,
Białko - 104 g,
Tłuszcze - 66 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
Węglowodany - 270 g,
cukry proste - 70 g,
Błonnik - 38 g,
Sól - 4,6 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 23.09.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 50 g,
  • Bułka grahamka 50 g,
  • Pierś z indyka 50 g,
  • Ser żółty 30 g
  • Papryka świeża 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa Solferino 350 ml,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Brokuł na parze 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Chrupki kukurydziane 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml

II kolacja

  • Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1988 kcal,
Białko - 95 g,
Tłuszcze - 63 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 283 g,
cukry proste - 49 g,
Błonnik - 50 g,
Sól - 4,7 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top