Data 23.09.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Zacierka mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałata strzępiasta 15 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa Solferino 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Brokuł na parze 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2029 kcal, Białko - 104 g, Tłuszcze - 66 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 270 g, cukry proste - 70 g, Błonnik - 38 g, Sól - 4,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 23.09.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 50 g,
- Bułka grahamka 50 g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Ser żółty 30 g
- Papryka świeża 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa Solferino 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Brokuł na parze 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1988 kcal, Białko - 95 g, Tłuszcze - 63 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 283 g, cukry proste - 49 g, Błonnik - 50 g, Sól - 4,7 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|