Data 20.12.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Masło extra 10 g,
- Mandarynka 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Rogalik maślany 50 g 1 szt,
|
obiad
|
- Zupa dyniowa krem 350 g,
- Makaron świderki z serem białym i masłem 400 g,
- Jabłko 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Szynka wieprzowa. 50 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Sałata lodowa z zielenina 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2472 kcal, Białko - 98,7 g, Tłuszcze - 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 361 g, Cukry proste - 99 g, Błonnik - 24 g, Sól - 5,0 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 20.12.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Twaróg 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa dyniowa krem 350 ml,
- Makaron razowy z serem białym i masłem 400 g,
- Surówka z czerwonej kiszonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasta humus 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1915 kcal, Białko - 87,7 g, Tłuszcze - 81 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,7 g, Węglowodany - 229 g, Cukry proste - 44 g, Błonnik - 39 g, Sól - 5,8 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|