Rejestracja 81 537 41 71 

Data 27.05.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza jaglana na ml. 300 ml,
  • Chleb pszenno - żytni 25 g,
  • Chleb razowy żytni 25 g,
  • Szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa fasolowa 350 g,
  • Pieczeń rzymska 100 g,
  • Sos pomidorowo – paprykowy 50 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany pszenno – żytni 25 g,
  • Chleb razowy żytni 50 g,
  • Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy niskosłodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2237 kcal,
Białko - 113 g,
Tłuszcze - 65 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 320 g,
cukry proste - 80 g,
Błonnik - 41 g,
Sól - 5,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 27.05.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa fasolowa 350 g,
  • Pieczeń rzymska 100 g,
  • Sos pomidorowo – paprykowy 50 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Podpłomyki bez cukru 1 szt.,

kolacja

  • Chleb razowy żytni 100 g,
  • Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt.

Wartość odżywcza

Energia – 1944 kcal,
Białko - 96 g,
Tłuszcze - 59 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g,
Węglowodany - 281 g,
cukry proste - 51 g,
Błonnik - 49 g,
Sól - 5,6 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top