Rejestracja 81 537 41 71 

Data 14.06.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany pszenno żytni 50 g,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa żurek 350 ml,
  • Filet z dorsza smażony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy na mleku nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2366 kcal,
Białko - 92 g,
Tłuszcze - 76 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g,
Węglowodany - 340 g,
Cukry proste - 93 g,
Błonnik - 27 g,
Sól - 5,2  g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 14.06.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Gruszka 180 g,

obiad

  • Zupa żurek 350 ml,
  • Filet pieczony z dorsza 100 g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Chrupki kukurydziane 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt  naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2087 kcal,
Białko 100 g,
Tłuszcze - 64 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 19,7 g,
Węglowodany - 301 g,
Cukry proste - 29 g,
Błonnik - 39 g,
Sól - 6,0  g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top