Rejestracja 81 537 41 71 

Data 20.10.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • płatki kukurydziane na mleku (300ml)
  • chleb razowy 50g,
  • chleb pszenno-żytni-50g,
  • masło -10g,
  • pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50g,
  • szynka drobiowa gotowana 50g,
  • papryka (100g) , sałata-10g
  • herbata czarna z cukrem250ml

II śniadanie

  • Kisiel niskosłodzony -200g

obiad

  • zupa ogórkowa z ryżem (350ml)
  • pieczony filet rybny z miruny 100g,
  • sos jogurtowy 50g,
  • ziemniaki 200g,
  • surówka z kapusty pekińskiej (150g)
  • kompot wieloowocowy z cukrem 250ml

kolacja

  • chleb pszenno-żytni- 25g,
  • bułka pszenna 50g,
  • masło roślinne 15g,
  • pasta a’la hummus 50g,
  • ser żółty 30g, pomidor (100g)
  • herbata czarna z cukrem-250ml

II kolacja

  • chleb pszenno-żytni- 25g,
  • serek homogenizowany naturalny -100g

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 2218kcal
Białko-103g
Tłuszcze-76g
Kwasy tłuszczowe nasycone -24g
Węglowodany-292g
Błonnik—25 g
Sól-5,1g

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 20.10.2023r

 

Dieta łatwostrawna

 

Śniadanie

  • płatki kukurydziane na mleku (300ml)
  • bułka pszenna 50g,
  • chleb pszenno-żytni-50g,
  • masło -10g,
  • pasta jajeczna z zieleniną 50g,
  • szynka drobiowa gotowana 50g,
  • sałata-30g
  • herbata czarna z cukrem250ml

II śniadanie

  • Kisiel niskosłodzony -200g

obiad

  • zupa ogórkowa z ryżem (350ml)
  • pieczony filet rybny z miruny 100g,
  • sos jogurtowy 50g,
  • ziemniaki 200g,
  • jarzynka gotowana -150g
  • kompot wieloowocowy z cukrem 250ml

podwieczorek

  • Kisiel b/cukru- 200ml

kolacja

  • chleb pszenno-żytni 25g,
  • bułka pszenna 50g,
  • masło roślinne 15g,
  • szynka wieprzowa gotowana 50g,
  • ser żółty 30g,
  • pomidor -100g
  • herbata czarna z cukrem-250ml

II kolacja

  • chleb pszenno-żytni- 25g,
  • serek homogenizowany naturalny -100g

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 2218kcal
Białko-103g
Tłuszcze-76g
Kwasy tłuszczowe nasycone -24g
Węglowodany-292g
Błonnik—22,3 g
Sól-5,1g

Śniadanie:

Obiad:

Back to top