Data 24.10.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- zupa mleczna - makaron zacierka na ml. 300 ml
- bułka pszenna wrocławska 50 g
- chleb razowy, żyt. 50 g,
- masło 82% 10 g,
- pierś z indyka gotowana 50 g,
- pasta rybna z twarogiem 50 g,
- ogórki kiszone 100 g,
- herbata czarna 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Krupnik jęczmienny 350 ml
- Bigos 350 g,
- chleb mieszany pszenno-żytni 120 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- bułka pszenna wrocławska 50 g,
- chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- margaryna / mix do smarowania 10 g,
- krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Herbata czarna 250 ml,
|
II kolacja
|
- chleb pszenno-żytni- 25g ,
- twarożek naturalny -100g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2270 kcal Białko-106 g Tłuszcze-60,5 g Kwasy tłuszczowe nasycone - 25,0g Węglowodany- 338 g Cukry proste- 77g Błonnik—27 g Sól-5,2g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 24.10.2023r
|
|
Dieta łatwostrwana z ograniczeniem tłuszczu (wątrobowa)
|
|
Śniadanie
|
- Zupa mleczna - Makaron zacierka na ml. 300 ml
- bułka pszenna wrocławska 50 g
- chleb psz.-żyt. 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- pierś z indyka gotowana 50 g,
- twaróg 50 g,
- pomidor bez skóry 100g,
- herbata czarna 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- krupnik jęczmienny 350 ml,
- zrazik wieprzowy z warzywami 100g,
- sos pietruszkowy 50g,
- ziemniaki gotowane 200g,
- buraczki gotowane 150g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- bułka pszenna wrocławska 50 g,
- chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- margaryna / mix do smarowania 10 g,
- krakowska wieprzowa 50 g,
- sałatka kalafiorowa 100 g,
- herbata czarna 250 ml,
|
II kolacja
|
- chleb pszenno-żytni- 25g ,
- twarożek naturalny -100g,
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2270 kcal Białko-106 g Tłuszcze-60,5 g Kwasy tłuszczowe nasycone -25,0g Węglowodany- 338 g Cukry proste- 77g Błonnik—27 g Sól-5,2g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|