Data 25.10.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- zupa ml. kasza kukurydziana na ml. 300 ml,
- szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- pasta z fasoli 50 g,
- sałata lodowa 35 g,
- chleb razowy 50 g,
- bułka kajzerka 50 szt,
- masło 82% 10 g,
- herbata czarna 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- barszcz czerwony zabielany 350 ml,
- makaron świderek z serem białym i skwarkami 350 g,
- surówka z marchewki i jabłka 150 g,
- kompot wieloowocowy 250 ml,
|
kolacja
|
- chleb pszenno-żytni 50 g,
- chleb razowy 50 g,
- mix do smarowania 15 g,
- kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- serek topiony 50 g,
- pomidor 100 g,
- herbata czarna 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2443 kcal Białko - 100g Tłuszcze - 82,5g Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,4g Węglowodany ogółem - 319g w tym cukry - 74,8 Błonnik - 27,4 g Sól - 5,3g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 25.10.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
|
śniadanie
|
- szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- pasta z fasoli 50 g,
- sałata lodowa 35 g,
- chleb razowy 50 g,
- bułka grahamka 50 g,
- masło 82% 10 g,
- herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- kisiel gotowany bez cukru 200 ml,
|
obiad
|
- zupa Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
- makaron razowy z serem białym i masłem 400 g,
- surówka z marchewki i jabłka 150 g,
- kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- chleb razowy 30 g,
- masło roślinne 5 g,
- polędwica z indyka 20 g,
- sałata masłowa 10 g,
|
kolacja
|
- chleb razowy 100 g,
- kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- serek topiony 25 g,
- pomidory 100 g,
- masło roślinne 10 g,
- herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia -1942 kcal Białko-85g Tłuszcze-82,5g Kwasy tłuszczowe nasycone -21,4g Węglowodany ogółem-219g w tym cukry- 20g Błonnik—35,4 g Sól-5,2g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|