Data 02.11.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300ml,
- Rogalik maślany 1 szt/50,
- Chleb razowy żytni 50g,
- Masło 82% 10g,
- Twaróg 50g,
- Dżem niskosłodzony 40g,
- Jabłko 150g.
- Herbata czarna 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Ryż biały 200g,
- Filet z kurczaka pieczony 100g,
- Sos jogurtowy z warzywami 50g,
- Surówka z czerwonej kapusty 150g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50g,
- Chleb pszenno-żytni 50g,
- Schab pieczony wędlina 50g,
- Sałatka jarzynowa 100g,
- Sałata masłowa 5g,
- Margaryna/mix do smarowania 10g,
- Herbata czarna 250ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia -2217 kcal Białko-110g Tłuszcze-58g Kwasy tłuszczowe nasycone -16g Węglowodany ogółem-327g w tym cukry- 58,9g Błonnik—30,6 g Sól-4,6g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 02.11.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy żytni 50g,
- Bułka grahamka 50g,
- Twaróg 50g,
- Szynka gotowana drobiowa50g,
- Pomidor 50g,
- Masło 82% 10g,
- Jabłko 150g,
- Herbata czarna b/cukru-250ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350ml,
- Ryż brązowy 200g,
- Filet z kurczaka pieczony 100g,
- Sos jogurtowy z warzywami 50g,
- Surówka z czerwonej kapusty 150g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy żytni 100g,
- Schab pieczony wędlina 50g,
- Sałatka jarzynowa 100g,
- Sałata masłowa 5g,
- Margaryna/mix do smarowania 10g,
- Herbata czarna b/ cukru 250ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 1932 kcal Białko - 104g Tłuszcze - 56g Kwasy tłuszczowe nasycone -14g Węglowodany ogółem - 270g w tym cukry - 48 g Błonnik - 39 g Sól - 4,6 g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|