Data 06.11.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Zupa ml. Platki owsiane 300 ml,
- chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- chleb razowy, żyt. 50 g,
- masło extra 10 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Rzodkiew biała z zieleniną 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250ml,
|
II śniadania
|
- Bułka kajzerka 50g,
- Ser żółty 30 g,
|
obiad
|
- Żurek 350 ml,
- Kotlet pożarski100 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Surówka z białej kapusty 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Pasta mięsna z warzywami 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Miks zieleniny 5 g,
- Pomidory 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2467 kcal Białko - 115g Tłuszcze - 82g Kwasy tłuszczowe nasycone - 27g Węglowodany - 298g cukry proste - 37g Błonnik - 29,5g Sól - 5,2,g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 06.11.2023r
|
|
Dieta łatwostrawna
|
|
śniadanie
|
- Zupa ml. Platki owsiane 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Sałata masłowa 15g,
- Herbata czarna bez cukru 250ml,
|
II śniadania
|
- Bułka kajzerka 50g,
- Ser żółty 30 g,
|
obiad
|
- Zupa Selerowa z ziemniakami 350 ml,
- Kotlet pożarski pieczony 100 g,
- Ziemniaki gotowane 200g,
- Sałata z jogurtem 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Pasta mięsna z warzywami 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Miks zieleniny 5 g,
- Pomidory 100 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2288 kcal Białko - 113g Tłuszcze - 80g Kwasy tłuszczowe nasycone - 24g Węglowodany - 288g cukry proste - 26g Błonnik - 27g Sól - 5,1g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|