Rejestracja 81 537 41 71 

Data 29.12.2023r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko pieczone 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Budyń waniliowe na mleku nisko słodzony 200 ml,

obiad

  • Zupa krem z pieczonej dyni 350 ml,
  • Makaron ze szpinakiem i serem 400 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty pełnotłusty 30 g,
  • Pomidory 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2332 kcal,
Białko - 111 g,
Tłuszcze - 63 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 29 g,
Węglowodany - 343 g,
Cukry proste - 50 g,
Błonnik - 29 g,
Sól - 5,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 29.12.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
  • Wafle ryżowe 10 g,

obiad

  • Zupa krem z pieczonej dyni 350 ml,
  • Makaron razowy ze szpinakiem , serem i słonecznikiem 400 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kefir naturalny 150 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Ser żółty pełnotłusty 30 g,
  • Pomidor 50 g,
  • Ogórek konserwowy w plastrach 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia -2129 kcal,
Białko - 119 g,
Tłuszcze - 63 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany ogółem - 288 g,
w tym cukry - 35 g,
Błonnik - 45 g,
Sól - 5,9 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 28.12.2023r

 

Dieta łatwostrawna

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne 300 ml,
  • Chleb mieszny pszenno żytni 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Szynka drobiowa wędlina 50 g,
  • Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Mandarynka 100 g,

obiad

  • Zupa zacierka 350 ml,
  • Pieczeń rzymska 100 g,
  • Sos pomidorowy 50 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Marchew gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony wędlina 50 g,
  • Paprykarz warzywny 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2100 kcal,
Białko - 114 g,
Tłuszcze - 61 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 20,4 g,
Węglowodany - 284 g,
Cukry proste - 44 g,
Błonnik - 24 g,
Sól - 5,4 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 28.12.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy żytni 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Szynka drobiowa wędlina 50 g,
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Mandarynka 100 g,

obiad

  • Zupa fasolowa 350 ml,
  • Pieczeń rzymska 100 g,
  • Sos pomidorowy 50 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Sałatka z ogórka kiszonego 200 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/ cukru 150 g,

kolacja

  • Chleb żytni razowy 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony wędlina 50 g,
  • Paprykarz warzywny 150g,
  • Sałata masłowa 5 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2160 kcal,
Białko - 113 g,
Tłuszcze - 69 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 19,5 g,
Węglowodany - 294 g,
cukry proste - 44 g,
Błonnik - 38 g,
Sól - 5,7 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 20.12.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Kasza kukurydziana na ml. 300 ml,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Bułka pszenna 50 1 szt
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Bułka kajzerka 50 g,
  • Pasta z fasoli 50 g,

obiad

  • Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
  • Kotlet panierowany z kurczaka 100 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Mieszanka warzyw królewskich 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Serek fromage 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2304 kcal,
Białko - 102 g,
Tłuszcze - 85 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 296 g,
cukry proste - 38 g,
Błonnik - 27 g,
Sól - 5,2 g,

 

Śniadanie:

Obiad:



Data 20.12.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 75 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Bułka grahamka 50 g,
  • Pasta z fasoli 50 g,

obiad

  • Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
  • Kotlet pieczony z kurczaka 100 g,
  • Sos jarzynowy 50 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Mieszanka warzyw królewskich 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Serek fromage 50 g,
  • Pomidory 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2216 kcal,
Białko - 102 g,
Tłuszcze - 76 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 290 g,
cukry proste - 29 g,
Błonnik - 46 g,
Sól- 5,2 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 27.12.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Kasza kukurydziana na ml. 300 ml,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Bułka kajzerka 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Miód wielokwiatowy 25 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Sałatka z buraczka z ziołami 100 g,

obiad

  • Zupa kalafiorowa 350 ml,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 g,

kolacja

  • Chleb razowy 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Pasta z makreli z twarogiem 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2080 kcal,
Białko - 106 g,
Tłuszcze - 65 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 282 g,
cukry proste - 45 g,
Błonnik - 27 g,
Sól - 5,7 g,

 

Śniadanie:

Obiad:



Data 27.12.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 50 g,
  • Bułka grahamka 50 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałata lodowa 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Sałatka z buraczka z ziołami-100 g,

obiad

  • Zupa kalafiorowa 350 ml,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
  • pasta z makreli z twarogiem 50 g,
  • pomidory 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2132 kcal,
Białko - 112 g,
Tłuszcze - 67 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 292 g,
Cukry proste - 36 g,
Błonnik - 46 g,
Sól- 5,9 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 19.12.2023r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na ml. 300 ml,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta z tuńczykiem z ryżem i warzywami 50 g,
  • Masło 82% -10 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Biszkopty 30 g,

obiad

  • Zupa grysikowa 350 g,
  • Sos miesno jarzynowy 150 g,
  • Makaron gotowany 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2143 kcal,
Białko - 112 g,
Tłuszcze - 65 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g,
Węglowodany - 286 g,
Cukry proste - 48 g,
Błonnik - 20 g,
Sól - 5,4 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 19.12.2023r

 

Dieta z ograniczeniem  łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pierś z indyka wędlina 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Ogórki kiszone 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 g,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa grysikowa 350 ml,
  • Sos mięsno jarzynowy z pieczarkami 150 g,
  • Makaron razowy 200 g,
  • Sałatka z z czerwonej papryki 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kefir naturalny 150 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 50 ml,

II kolacja

  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,

Wartość odżywcza

Energia - 2066 kcal,
Białko - 107 g,
Tłuszcze - 68 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g,
Węglowodany ogółem - 266 g,
w tym cukry - 45 g,
Błonnik - 38,5 g,
Sól - 5,9 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top