Data 29.12.2023r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko pieczone 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Budyń waniliowe na mleku nisko słodzony 200 ml,
|
obiad
|
- Zupa krem z pieczonej dyni 350 ml,
- Makaron ze szpinakiem i serem 400 g,
- Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Ser żółty pełnotłusty 30 g,
- Pomidory 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2332 kcal, Białko - 111 g, Tłuszcze - 63 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 29 g, Węglowodany - 343 g, Cukry proste - 50 g, Błonnik - 29 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 29.12.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Sałata 35 g,
- Jabłko 150 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Wafle ryżowe 10 g,
|
obiad
|
- Zupa krem z pieczonej dyni 350 ml,
- Makaron razowy ze szpinakiem , serem i słonecznikiem 400 g,
- Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Ser żółty pełnotłusty 30 g,
- Pomidor 50 g,
- Ogórek konserwowy w plastrach 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia -2129 kcal, Białko - 119 g, Tłuszcze - 63 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany ogółem - 288 g, w tym cukry - 35 g, Błonnik - 45 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|