Data 19.12.2023r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na ml. 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczykiem z ryżem i warzywami 50 g,
- Masło 82% -10 g,
- Sałata 15 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa grysikowa 350 g,
- Sos miesno jarzynowy 150 g,
- Makaron gotowany 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2143 kcal, Białko - 112 g, Tłuszcze - 65 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 286 g, Cukry proste - 48 g, Błonnik - 20 g, Sól - 5,4 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 19.12.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pierś z indyka wędlina 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Ogórki kiszone 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 g,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa grysikowa 350 ml,
- Sos mięsno jarzynowy z pieczarkami 150 g,
- Makaron razowy 200 g,
- Sałatka z z czerwonej papryki 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 50 ml,
|
II kolacja
|
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
|
Wartość odżywcza
|
Energia - 2066 kcal, Białko - 107 g, Tłuszcze - 68 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany ogółem - 266 g, w tym cukry - 45 g, Błonnik - 38,5 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|