Rejestracja 81 537 41 71 

Data 19.12.2023r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na ml. 300 ml,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta z tuńczykiem z ryżem i warzywami 50 g,
  • Masło 82% -10 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Biszkopty 30 g,

obiad

  • Zupa grysikowa 350 g,
  • Sos miesno jarzynowy 150 g,
  • Makaron gotowany 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2143 kcal,
Białko - 112 g,
Tłuszcze - 65 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g,
Węglowodany - 286 g,
Cukry proste - 48 g,
Błonnik - 20 g,
Sól - 5,4 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 19.12.2023r

 

Dieta z ograniczeniem  łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pierś z indyka wędlina 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Ogórki kiszone 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 g,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa grysikowa 350 ml,
  • Sos mięsno jarzynowy z pieczarkami 150 g,
  • Makaron razowy 200 g,
  • Sałatka z z czerwonej papryki 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kefir naturalny 150 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 50 ml,

II kolacja

  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,

Wartość odżywcza

Energia - 2066 kcal,
Białko - 107 g,
Tłuszcze - 68 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g,
Węglowodany ogółem - 266 g,
w tym cukry - 45 g,
Błonnik - 38,5 g,
Sól - 5,9 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top