Data 20.12.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na ml. 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka pszenna 50 1 szt
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Bułka kajzerka 50 g,
- Pasta z fasoli 50 g,
|
obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
- Kotlet panierowany z kurczaka 100 g,
- Ryż biały 200 g,
- Mieszanka warzyw królewskich 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Serek fromage 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2304 kcal, Białko - 102 g, Tłuszcze - 85 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 296 g, cukry proste - 38 g, Błonnik - 27 g, Sól - 5,2 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 20.12.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 75 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Bułka grahamka 50 g,
- Pasta z fasoli 50 g,
|
obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
- Kotlet pieczony z kurczaka 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Mieszanka warzyw królewskich 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Serek fromage 50 g,
- Pomidory 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2216 kcal, Białko - 102 g, Tłuszcze - 76 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 290 g, cukry proste - 29 g, Błonnik - 46 g, Sól- 5,2 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|