Rejestracja 81 537 41 71 

Data 29.03.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Bułka kajzerka 50 g,
  • Chleb mieszany 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Serek homogenizowany 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Sok jabłkowy 200 ml,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa 350 ml,
  • Ryba zapiekana w sosie beszamelowym 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Mix sałat z zielenina i olejem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Ser żółty 80 g,
  • Papryka 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Koktajl z owocami 200 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2482 kcal,
Białko - 111 g,
Tłuszcze - 102 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 45 g,
Węglowodany - 295 g,
Cukry proste - 84 g,
Błonnik - 29 g,
Sól - 5,6 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 29.03.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 50 g,
  • Bułka grahamka 50 g,
  • Serek homogenizowany 50 g,
  • Jajko 1 sz,
  • Papryka świeża 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa 350 ml,
  • Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Mix sałat z zielenina i olejem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Ser żółty 80 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Koktajl z owocami 200 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2355 kcal,
Białko - 112 g,
Tłuszcze - 103 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 43 g,
Węglowodany - 265 g,
Cukry proste - 35 g,
Błonnik - 38 g,
Sól - 5,5 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 28.03.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Ryż na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Serek ziolowy 50 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Galaretka owocowa 150 ml,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Zrazik schabowy zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Buraczki gotowany 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Pasta z warzyw dozwolonych z zieleniną 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy niskosłodzony 200 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2256 kcal,
Białko - 113 g,
Tłuszcze - 69 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 307 g,
Cukry proste - 61 g,
Błonnik - 23 g,
Sól - 5,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 28.03.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo strawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 50 g,
  • Bułka graham 50 g,
  • Serek ziołowy 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lniany i zieleniną 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 g,
  • Zrazik schabowy zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 100 g,
  • Kasza pęczak 200 g,
  • Surówka z kiszonej kapusty 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Chrupki kukurydziane 30 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Pasta warzywna z zieleniną 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt 

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2454 kcal,
Białko - 109 g,
Tłuszcze - 94 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 314 g,
cukry proste - 38 g,
Błonnik - 47 g,
Sól - 6,3 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 26.03.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Makaron na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb razowy, żyt. 50 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Biszkopty 30 g,

obiad

  • Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 ml,
  • Bigos 350 g,
  • Chleb pszenno żytni 50 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1865 kcal,
Białko - 96 g,
Tłuszcze - 55 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g,
Węglowodany - 258 g,
cukry proste - 41 g,
Błonnik - 25 g,
Sól - 6,4 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 26.03.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 g,
  • Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
  • Sos jarzynowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Sałatka z buraczka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 g,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza

Energia – 2176 kcal,
Białko - 93 g,
Tłuszcze - 73 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 307 g,
cukry proste - 50 g,
Błonnik - 42 g,
Sól - 6,5 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 27.03.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Rogalik maślany 1 szt.,

obiad

  • Zupa dyniowa 350 ml,
  • Makaron z serem białym i masłem 400 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
  • Jajko 1 szt.,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata zielona 35 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2505 kcal,
Białko - 124 g,
Tłuszcze - 85 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 34 g,
Węglowodany - 320 g,
cukry proste - 50 g,
Błonnik - 20 g,
Sól - 4,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 27.03.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Pasta hummus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
  • Ogórek kiszony 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Mandarynka 100 g,

obiad

  • Zupa dyniowa z masłem 350 ml,
  • Makaron razowy z serem białym i masłem 400 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Jajko 1 szt.,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata zielona 35 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza

Energia – 1731 kcal,
Białko - 88 g,
Tłuszcze - 71 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g,
Węglowodany - 203 g,
cukry proste - 40 g,
Błonnik - 37 g,
Sól - 5,3 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 25.03.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza jaglana na ml. 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 50 g,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Szynkowa wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Papryka świeża paski 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa fasolowa 350 g,
  • Pieczeń rzymska 100 g,
  • Sos pomidorowy 50 g,
  • Ziemniaki 200 g,
  • Surówka z marchwi i jabłka 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 25 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Pasta mięsna z warzywami 100 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy na mleku 200 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2248 kcal,
Białko - 114 g,
Tłuszcze - 64 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 324 g,
cukry proste - 83 g,
Błonnik - 39 g,
Sól - 5,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 25.03.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Kasza jaglana na ml. 300 ml
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Kiełbasa szynkowa 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa grysikowa 350 g,
  • Pieczeń rzymska 100 g,
  • Sos pomidorowy 50 g,
  • Ziemniaki 200 g,
  • Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Pasta mięsna z warzywami 100 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy 200 ml,

Wartość odżywcza

Energia – 2179 kcal,
Białko - 107 g,
Tłuszcze - 63 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 307 g,
cukry proste - 73 g,
Błonnik - 26 g,
Sól - 5,4 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top