Data 19.03.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Budyń gotowany na mleku 200 ml,
|
obiad
|
- Zupa owocowa z makaronem 350 ml,
- Pierogi po lubelskie z masłem 350 g,
- Jabłko 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka drobiowa gotowana 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2115 kcal, Białko - 102 g, Tłuszcze - 67 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 282 g, cukry proste - 81 g, Błonnik - 17 g, Sól - 4,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 19.03.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Twarożek z koperkiem i ogórkiem 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 g,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kapusty włoskiej z papryka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- szynka drobiowa gotowana 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2236 kcal, Białko - 128 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22,5 g, Węglowodany - 283 g, cukry proste - 40 g, Błonnik - 42 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|