Data 26.03.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Makaron na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 ml,
- Bigos 350 g,
- Chleb pszenno żytni 50 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1865 kcal, Białko - 96 g, Tłuszcze - 55 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g, Węglowodany - 258 g, cukry proste - 41 g, Błonnik - 25 g, Sól - 6,4 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 26.03.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 g,
- Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Sałatka z buraczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 g,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2176 kcal, Białko - 93 g, Tłuszcze - 73 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 307 g, cukry proste - 50 g, Błonnik - 42 g, Sól - 6,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|