Data 21.03.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
- Pierś gotowana z indyka 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Kapusta pekińska z zielenina , sezamem i olejem 70 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
- Wątróbka wieprzowa z marchewką i cebulą 150 g,
- Kasza gryczana 200 g,
- Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2411 kcal, Białko - 129 g, Tłuszcze - 85 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g, Węglowodany - 297 g, Cukry proste - 46 g, Błonnik - 30 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 21.03.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo strawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Kapusta pekińska z zieleniną, sezamem i olejem 70 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,l,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa z ryżem i warzywami 350 ml,
- Kotlet mielony pieczony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2417 kcal, Białko - 116 g, Tłuszcze - 81 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 330 g, cukry proste - 42 g, Błonnik - 47 g, Sól - 6,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|