Rejestracja 81 537 41 71 

Data 21.03.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
  • Pierś gotowana z indyka 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Kapusta pekińska z zielenina , sezamem i olejem 70 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Biszkopty 30 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
  • Wątróbka wieprzowa z marchewką i cebulą 150 g,
  • Kasza gryczana 200 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany 25 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2411 kcal,
Białko - 129 g,
Tłuszcze - 85 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g,
Węglowodany - 297 g,
Cukry proste - 46 g,
Błonnik - 30 g,
Sól - 5,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 21.03.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo strawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pierś z indyka 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Kapusta pekińska z zieleniną, sezamem i olejem 70 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,l,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem i warzywami 350 ml,
  • Kotlet mielony pieczony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt 

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2417 kcal,
Białko - 116 g,
Tłuszcze - 81 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 330 g,
cukry proste - 42 g,
Błonnik - 47 g,
Sól - 6,3 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top