Data 29.03.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Chleb mieszany 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Serek homogenizowany 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Sok jabłkowy 200 ml,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa 350 ml,
- Ryba zapiekana w sosie beszamelowym 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Mix sałat z zielenina i olejem 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Ser żółty 80 g,
- Papryka 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2482 kcal, Białko - 111 g, Tłuszcze - 102 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 45 g, Węglowodany - 295 g, Cukry proste - 84 g, Błonnik - 29 g, Sól - 5,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 29.03.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 50 g,
- Bułka grahamka 50 g,
- Serek homogenizowany 50 g,
- Jajko 1 sz,
- Papryka świeża 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa 350 ml,
- Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Mix sałat z zielenina i olejem 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 80 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2355 kcal, Białko - 112 g, Tłuszcze - 103 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 43 g, Węglowodany - 265 g, Cukry proste - 35 g, Błonnik - 38 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|