Data 25.03.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na ml. 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 50 g,
- Chleb razowy 25 g,
- Szynkowa wieprzowa 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Papryka świeża paski 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa fasolowa 350 g,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Ziemniaki 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku 200 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2248 kcal, Białko - 114 g, Tłuszcze - 64 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 324 g, cukry proste - 83 g, Błonnik - 39 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 25.03.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na ml. 300 ml
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa grysikowa 350 g,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Ziemniaki 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2179 kcal, Białko - 107 g, Tłuszcze - 63 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 307 g, cukry proste - 73 g, Błonnik - 26 g, Sól - 5,4 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|