Rejestracja 81 537 41 71 

Data 31.10.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym i zieleniną 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Banan 150 g,

obiad

  • Zupa krem brokułowa 350 ml,
  • Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 2470 kcal,
Białko - 113 g,
Tłuszcze - 88 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 320 g,
cukry proste - 90 g,
Błonnik - 27 g,
Sól - 6,0 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 31.10.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Szynka drobiowa gotowana 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lniany i zielenina 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Gruszka 200 g,

obiad

  • Zupa krem brokułowa 350 g,
  • Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Pasta mięsna z warzywami z zieleniną 100 g,
  • Sałata 35 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza

Energia - 2235 kcal,
Białko - 102 g,
Tłuszcze - 83 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 292 g,
cukry proste - 32 g,
Błonnik - 39 g,
Sól - 6,2 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 30.10.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Makaron zacierka na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka kajzerka 50 g,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Winogrono zielone 110 g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Roladka drobiowa pieczona 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno -żytni 25 g,
  • Polędwica z indyka gotowana 50 g,
  • Jajko gotowane 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Koktajl owocowy 250 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2415 kcal,
Białko - 138 g,
Tłuszcze - 80 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g,
Węglowodany - 295 g,
cukry proste - 69 g,
Błonnik - 19 g,
Sól - 6,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 
30.10.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 50 g,
  • Bułka grahamka 1 szt,
  • Kiełbasa krakowska 50 g,
  • Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
  • Sałata lodowa z zielenina 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Kiwi 100 g,

obiad

  • Zupa Kapuśniak 350 ml,
  • Roladka drobiowa pieczona 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Sałatka z buraczka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Podpłomyki b/ cukru 1 szt,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Polędwica z indyka gotowana 50 g,
  • Jajko gotowane 50 g,
  • Ogórek kiszony 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 2095 kcal,
Białko - 102 g,
Tłuszcze - 84 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany - 252 g,
Cukry proste - 30 g,
Błonnik - 37 g,
Sól - 6,7 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 25.10.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb razowy 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa 350 ml,
  • Filet z dorsza smażony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany waniliowy 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2452 kcal,
Białko - 110 g,
Tłuszcze - 77 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 343 g,
Cukry proste - 87 g,
Błonnik - 27 g,
Sól - 5,2 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 25.10.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 75 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa żurek 350 ml,
  • Filet pieczony z dorsza 100 g,
  • Sos grecki 150 g,
  • Sałata liść 15 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Chrupki kukurydziane 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2107 kcal,
Białko - 114 g,
Tłuszcze - 76 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 31 g,
Węglowodany - 253 g,
Cukry proste - 31 g,
Błonnik - 37 g,
Sól - 5,7 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 29.10.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno - żytni 50 g,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Papryka świeza paski 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Herbatniki  30 g,

obiad

  • Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
  • Bigos 350 g,
  • Chleb pszenno – żytni 50 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2098 kcal,
Białko - 95 g,
Tłuszcze - 68 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g,
Węglowodany - 292 g,
cukry proste - 63 g,
Błonnik - 33 g,
Sól - 6,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 
29.10.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Papryka świeża paski 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Serek wiejski 150 g,

obiad

  • Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
  • Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Mizeria 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 2177 kcal,
Białko - 111 g,
Tłuszcze - 75 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
Węglowodany - 277 g,
Cukry proste - 36 g,
Błonnik - 38 g,
Sól - 6,8 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 17.10.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Serek ziolowy50 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Galaretka owocowa 150 ml,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Filet z kurczaka pieczony 100 g,
  • Sos śmietanowy 50 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Buraczki gotowany 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Pasta z warzyw dozwolonych z zieleniną 100 g,
  • Mix sałat z zieleniną 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy niskosłodzony 200 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia - 2143 kcal,
Białko - 106 g,
Tłuszcze - 70 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 280 g,
cukry proste - 62 g,
Błonnik - 20 g,
Sól - 6,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 17.10.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Serek ziołowy 50 g,
  • Szynka drobiowa gotowana 50 g,
  • Kapusta pekińska z kukurydzą słonecznikiem 70 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Kiwi 100 g,

obiad

  • Zupa pieczarkowa 350 g,
  • Filet z kurczaka pieczony 100 g,
  • Sos śmietanowy 100 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Fasolka szparagowa 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Chrupki kukurydziane 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Pasta warzywna z zieleniną 100 g,
  • Mix sałat z zieleniną 35 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza

Energia - 2114 kcal,
Białko - 103 g,
Tłuszcze - 79 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 274 g,
cukry proste - 24 g,
Błonnik - 43 g,
Sól - 6,9 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top