Data 23.10.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Ryż na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta humus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
- Papryka świeża 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
- Kotlet schabowy 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka Colesław 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
- Jajko – 1 szt.,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną- 35 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2288 kcal, Białko - 109 g, Tłuszcze - 78 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 299 g, cukry proste - 44 g, Błonnik - 27 g, Sól - 4,7 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 23.10.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta hummus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
- Papryka świeża 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza pęczak 200 g,
- Surówka Colesław 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek |
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Jajko 1 szt.,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2234 kcal, Białko - 112 g, Tłuszcze - 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 278 g, Cukry proste - 48 g, Błonnik - 24 g, Sól - 6,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|