Data 21.10.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska g,
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Miks sałat z zielenina i olejem 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa grysikowa 350 g,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-buraczani 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2362 kcal, Białko - 109 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 330 g, cukry proste - 89 g, Błonnik - 26,4 g, Sól- 5,4 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 21.10.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Mix salat z zieleniną i olejem 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa fasolowa 350 g,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pomidorowo- paprykowy 50 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Podpłomyki b/ cukru 1 szt,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2137 kcal, Białko - 97 g, Tłuszcze - 78 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 280 g, Cukry proste - 44 g, Błonnik - 47 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|