Rejestracja 81 537 41 71 

Data 15.07.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna wrocławska g,
  • Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
  • Pierś z indyka wędzona 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Miks sałat z zielenina i olejem 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Mandarynka 100 g,

obiad

  • Zupa selerowa z makaronem 350 g,
  • Klopsiki wieprzowe 100 g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Jarzynka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany 25 g,
  • Chleb pszenno-buraczani 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z warzywami i ryżem 50 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 m

II kolacja

  • Budyń waniliowy 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2410 kcal,
Białko - 118 g,
Tłuszcze - 75 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 329 g,
cukry proste - 61 g,
Błonnik - 36 g,
Sól - 5,8 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 15.07.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy żytni 100 g,
  • Pierś z indyka wędzona 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Mix sałat z zieleniną 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Chłodnik ogórkowy 350 ml,
  • Klopsiki wieprzowe 100 g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i szczypiorkiem 200 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny szt 1szt,

Wartość odżywcza

Energia – 2265 kcal,
Białko - 116 g,
Tłuszcze - 87 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 274 g,
cukry proste - 41 g,
Błonnik - 49 g,
Sól - 5,8 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 12.07.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb razowy 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa z cukinii 350 ml,
  • Ryba zapiekana w sosie beszamelowym 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Mix sałat z zieleniną i olejem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Koktajl owocowy 250 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2618 kcal,
Białko - 127 g,
Tłuszcze - 86 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 34 g,
Węglowodany - 346 g,
Cukry proste - 96 g,
Błonnik - 28 g,
Sól - 5,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 12.07.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 75 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Melon 150 g,

obiad

  • Zupa z cukinii 350 ml,
  • Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Mix sałat z zieleniną i olejem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1925 kcal,
Białko 92 g,
Tłuszcze - 68 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 253 g,
Cukry proste - 41 g,
Błonnik - 37 g,
Sól - 5,5  g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 10.07.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Ryż na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Sok owocowy 1 szt,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Makaron z warzywami i cieciorką 400 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
  • Jajko – 1 szt.,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek wiejski 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2346 kcal,
Białko - 110 g,
Tłuszcze - 70 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 320 g,
Cukry proste - 41 g,
Błonnik - 18 g,
Sól - 4,2 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 10.07.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo strawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Pasta hummus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Arbuz 250 g,

obiad

  • Zupa pieczarkowa 350 ml,
  • Makaron razowy w sosie pomidorowym z cieciorką 400 g,
  • Ogórek z olejem i zielenina 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Jajko – 1 szt.,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata lodowa z zieleniną- 35 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek wiejski 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2202 kcal,
Białko - 98 g,
Tłuszcze - 72 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g,
Węglowodany - 301 g,
cukry proste - 22 g,
Błonnik - 34 g,
Sól - 4,5 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 11.07.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Serek ziolowy 50 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Galaretka owocowa 150 ml,

obiad

  • Zupa dyniowa 350 ml,
  • Filet z kurczaka pieczony 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Buraczki gotowany 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Pasta z warzyw dozwolonych z zieleniną 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy nisko słodzony 200 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2040 kcal,
Białko - 103 g,
Tłuszcze - 62 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g,
Węglowodany - 277 g,
Cukry proste - 66 g,
Błonnik - 22 g,
Sól - 6,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 11.07.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo strawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Serek ziołowy 50 g,
  • Szynka drobiowa gotowana 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym i zieleniną 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Gruszka 180 g,

obiad

  • Zupa dyniowa 350 g,
  • Filet z kurczaka pieczony 100 g,
  • Sos pietruszkowy 100 g,
  • Ryż brazowy 200 g,
  • Fasolka szparagowa 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Chrupki kukurydziane 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Pasta warzywna z zieleniną 100 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2119 kcal,
Białko - 98 g,
Tłuszcze - 74 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g,
Węglowodany - 289 g,
cukry proste - 30 g,
Błonnik - 43 g,
Sól - 6,5 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 09.07.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb razowy, żyt. 50 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Biszkopty 20 g,

obiad

  • Zupa Solferino 350 ml,
  • Pierogi po lubelsku 400 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej i marchwi 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2054 kcal,
Białko - 94 g,
Tłuszcze - 72 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 268 g,
cukry proste - 45 g,
Błonnik - 24 g,
Sól - 6,2 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 09.07.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki na mleku 350 ml,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb mieszany 50 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Biszkopty 20 g,

obiad

  • Krupnik jęczmienny 350 ml,
  • Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
  • Sos jarzynowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
    Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 g,

kolacja

  • Chleb mieszany 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza

Energia – 2308 kcal,
Białko - 108 g,
Tłuszcze - 68 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g,
Węglowodany - 327 g,
cukry proste - 46 g,
Błonnik - 25 g,
Sól - 6,5 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top