Data 26.07.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa żurek 350 ml,
- Filet z dorsza smażony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kapusty kiszonej 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Pasta humus 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2415 kcal, Białko - 93 g, Tłuszcze - 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g, Węglowodany - 351 g, Cukry proste - 86 g, Błonnik - 29 g, Sól - 6,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 26.07.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Masło extra 10 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa zacierka 350 ml,
- Filet pieczony z dorsza 100 g,
- Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
- Marchewka gotowana 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Szynka wieprzowa. 50 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2309 kcal, Białko 99 g, Tłuszcze - 57 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g, Węglowodany - 364 g, Cukry proste - 89 g, Błonnik - 26,5 g, Sól - 5,8 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|