Data 19.07.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25g,
- Chleb razowy 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 ml,
- Filet z dorsza smażony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Pasta humus 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2286 kcal, Białko - 93 g, Tłuszcze - 71 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g, Węglowodany - 330 g, Cukry proste - 74 g, Błonnik - 28 g, Sól - 4,0 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 19.07.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 75 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 ml,
- Filet pieczony z dorsza 100 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pasta humus 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1850 kcal, Białko 96 g, Tłuszcze - 57 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 15 g, Węglowodany - 258 g, Cukry proste - 36 g, Błonnik - 36 g, Sól - 5,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|