Data 31.07.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Zupa ml. Ryż na na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100g,
- Masło extra 82% tł. 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Jogurt owocowy 150 g 1szt.,
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Makaron świderki z serem białym i masłem 400 g,
- Jabłko - 150g (1szt),
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek wiejski 150 g (1szt),
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2179,7 kcal, Białko - 112,7 g, Tłuszcze - 72,2 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 270 g, Cukry proste - 43g, Błonnik - 15,7 g, Sól - 4,1 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 31.07.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta humus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
- Papryka świeża 100 g,
- Masło extra 82% tł. 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 ml,
- Makaron razowy z serem białym i masłem 400 g,
- Ogórek z olejem i zieleniną 200 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna/mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek wiejski 150 g (1szt),
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1684 kcal, Białko - 83 g, Tłuszcze - 73 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 183 g, cukry proste - 23 g, Błonnik - 27,5 g, Sól - 4,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|