Rejestracja 81 537 41 71 

 

Data 30.04.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Biszkopty 30 g,

obiad

  • Zupa owocowa z makaronem 350 ml,
  • Pieczeń rzymska w sosie własnym 100 g,
  • Kluski śląskie 200 g,
  • Marchewka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka drobiowa gotowana 50 g,
  • Jajko gotowane 1 szt,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy nisko słodzony 200 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2700 kcal,
Białko - 124 g,
Tłuszcze - 80 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
Węglowodany - 382 g,
cukry proste - 79 g,
Błonnik - 22 g,
Sól - 5,0 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 30.04.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Twarożek z koperkiem i ogórkiem 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 g,
  • Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z kapusty białej 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Jajko gotowane 1 szt,
  • Szynka drobiowa gotowana 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza

Energia – 2222 kcal,
Białko - 124 g,
Tłuszcze - 81 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 267 g,
cukry proste - 44 g,
Błonnik - 40 g,
Sól - 5,7  g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 29.04.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Makaron zacierka na mleku 350 ml,
  • Chleb razowy żytni 25 g,
  • Bułka kajzerka 1 szt,
  • Szynka drobiowa gotowana 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Papryka świeża 50 g,
  • Sałata 17,5 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Banan 1 szt,

obiad

  • Zupa Solferino350 g,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska25 g,
  • Chleb żytni razowy 50 g,
  • Margaryna/mix do smarowania 10 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2058 kcal,
Białko - 96 g,
Tłuszcze - 69 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany - 277 g,
cukry proste - 81 g,
Błonnik - 34 g,
Sól - 4,6 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 29.04.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Chleb razowy żytni 50 g,
  • Bułka grahamka 1 szt,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Szynka drobiowa gotowana 50 g,
  • Papryka świeża 50 g,
  • Sałata 17,5 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa Solferino 350 g,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

kolacja

  • Chrupki kukurydziane 30 g,
  • Chleb razowy 100 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,

Wartość odżywcza

Energia – 2125 kcal,
Białko - 96 g,
Tłuszcze - 69 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 300 g,
cukry proste - 33 g,
Błonnik - 48 g,
Sól - 5,0 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 25.04.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na ml. 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem l
    nianym i zieleniną 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Banan 150 g,

obiad

  • Zupa krem brokułowa 350 ml,
  • Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Jarzynka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2365 kcal,
Białko - 113 g,
Tłuszcze - 82 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany - 305 g,
Cukry proste - 84 g,
Błonnik - 27 g,
Sól - 5,6 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 25.04.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo strawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem
    lnianym z zieleniną 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa krem brokułowa 350 ml,
  • Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 50 g,
  • Ogórek kiszony 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1 szt 

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2127 kcal,
Białko - 100 g,
Tłuszcze - 85 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 261 g,
cukry proste - 39 g,
Błonnik - 39 g,
Sól - 5,7 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 26.04.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza jaglana na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszny pszenno żytni 25 g,
  • Chleb razowy 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa pieczarkowa 350 ml,
  • Filet z dorsza smażony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ogórek zielony 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2300 kcal,
Białko - 97 g,
Tłuszcze - 70 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g,
Węglowodany - 339 g,
Cukry proste - 71 g,
Błonnik - 27g,
Sól - 4,0 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 26.04.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Papryka świeża 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa pieczarkowa 350 ml,
  • Filet pieczony z dorsza 100 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1749 kcal,
Białko - 90 g,
Tłuszcze - 55 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 15 g,
Węglowodany - 241 g,
Cukry proste - 40 g,
Błonnik - 36 g,
Sól - 5,6 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 24.04.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Zacierka na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany pszenno- żytni 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Herbatniki 30 g,

obiad

  • Zupa solferino 350 ml,
  • Udziec zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna-wrocławska 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Jajko 50 g,
  • Sałata zielona 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2459 kcal,
Białko - 142 g,
Tłuszcze - 100 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 36 g,
Węglowodany - 253 g,
Cukry proste - 52 g,
Błonnik - 16 g,
Sól - 6,0 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 24.04.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy żytni 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
  • Papryka świeża 100 g,
  • Herbata bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jogurt naturalny 1 szt.,

obiad

  • Zupa solferino 350 ml,
  • Udziec zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Sałatka z buraczka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Mandarynka 100 g,

kolacja

  • Chleb razowy żytni 100 g,
  • Mix do smarowania 10 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Jajko gotowane 50 g,
  • Sałata zielona 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2388 kcal,
Białko - 129 g,
Tłuszcze - 103 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 33 g,
Węglowodany - 256 g,
cukry proste - 46 g,
Błonnik - 42 g,
Sól - 6,3 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top