Data 29.04.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Makaron zacierka na mleku 350 ml,
- Chleb razowy żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 1 szt,
- Szynka drobiowa gotowana 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Papryka świeża 50 g,
- Sałata 17,5 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa Solferino350 g,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska25 g,
- Chleb żytni razowy 50 g,
- Margaryna/mix do smarowania 10 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2058 kcal, Białko - 96 g, Tłuszcze - 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 277 g, cukry proste - 81 g, Błonnik - 34 g, Sól - 4,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 29.04.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy żytni 50 g,
- Bułka grahamka 1 szt,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Szynka drobiowa gotowana 50 g,
- Papryka świeża 50 g,
- Sałata 17,5 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa Solferino 350 g,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
kolacja
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
- Chleb razowy 100 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2125 kcal, Białko - 96 g, Tłuszcze - 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 300 g, cukry proste - 33 g, Błonnik - 48 g, Sól - 5,0 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|