Data 19.04.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Chleb mieszany 25 g,
- Masło extra 10 g,
- Serek homogenizowany 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
- Ryba zapiekana w sosie beszamelowym 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Mix sałat z zielenina i olejem 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Papryka 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2312 kcal, Białko - 95 g, Tłuszcze - 80 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 316 g, Cukry proste - 74 g, Błonnik - 26g, Sól - 4,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 19.04.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Chleb mieszany 25 g,
- Masło extra 10 g,
- Serek homogenizowany 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
- Ryba zapiekana w sosie beszamelowym 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Mix sałat z zielenina i olejem 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Papryka 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2312 kcal, Białko - 95 g, Tłuszcze - 80 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 316 g, Cukry proste - 74 g, Błonnik - 26 g, Sól - 4,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|