Rejestracja 81 537 41 71 

Data 17.04.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Ser żółty- 30 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g 1 szt.,

obiad

  • Zupa dyniowa 350 ml,
  • Makaron z serem białym i masłem 400 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
  • Jajko1 szt.,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata zielona 35 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2438 kcal,
Białko - 112 g,
Tłuszcze - 74 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 328 g,
Węglowodany - 340 g,
Cukry proste - 67 g,
Błonnik - 20 g,
Sól - 4,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 17.04.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Pasta hummus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
  • Ogórek kiszony 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Mandarynka 100 g,

obiad

  • Zupa dyniowa z masłem 350 ml,
  • Makaron razowy z serem białym i masłem 400 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 20 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Jajko 1 szt.,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Sałata zielona- 35 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1600 kcal,
Białko - 75 g,
Tłuszcze - 60 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 205 g,
cukry proste - 47 g,
Błonnik - 37 g,
Sól - 5,3 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top