Data 17.04.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Ser żółty- 30 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Rogalik maślany 50 g 1 szt.,
|
obiad
|
- Zupa dyniowa 350 ml,
- Makaron z serem białym i masłem 400 g,
- Jabłko 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
- Jajko1 szt.,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata zielona 35 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2438 kcal, Białko - 112 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 328 g, Węglowodany - 340 g, Cukry proste - 67 g, Błonnik - 20 g, Sól - 4,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 17.04.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta hummus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa dyniowa z masłem 350 ml,
- Makaron razowy z serem białym i masłem 400 g,
- Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Jajko 1 szt.,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata zielona- 35 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1600 kcal, Białko - 75 g, Tłuszcze - 60 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 205 g, cukry proste - 47 g, Błonnik - 37 g, Sól - 5,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|