Data 22.04.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa żurek 350 ml,
- Bitka wieprzowa w sosie własnym 100 g,
- Kasza bulgur z warzywami 200 g,
- Surówka z kiszonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku nisko słodzonym 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2218 kcal, Białko - 114 g, Tłuszcze - 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 281 g, cukry proste - 64 g, Błonnik - 37 g, Sól - 6,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 22.04.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska g,
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Miks sałat z zielenina i olejem 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa selerowa z makaronem 350 g,
- Klopsiki wieprzowe 100 g,
- Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
- Kasza bulgur z warzywami 200 g,
- Jarzynka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-buraczani 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z tuńczyka z warzywami i ryżem 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2451 kcal, Białko - 122 g, Tłuszcze - 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 332 g, cukry proste - 68 g, Błonnik - 38 g, Sól - 6,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|