Rejestracja 81 537 41 71 

Data 29.04.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Makaron zacierka na mleku 350 ml,
  • Chleb razowy żytni 25 g,
  • Bułka kajzerka 1 szt,
  • Szynka drobiowa gotowana 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Papryka świeża 50 g,
  • Sałata 17,5 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Banan 1 szt,

obiad

  • Zupa Solferino350 g,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska25 g,
  • Chleb żytni razowy 50 g,
  • Margaryna/mix do smarowania 10 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2058 kcal,
Białko - 96 g,
Tłuszcze - 69 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany - 277 g,
cukry proste - 81 g,
Błonnik - 34 g,
Sól - 4,6 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 29.04.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Chleb razowy żytni 50 g,
  • Bułka grahamka 1 szt,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Szynka drobiowa gotowana 50 g,
  • Papryka świeża 50 g,
  • Sałata 17,5 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa Solferino 350 g,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

kolacja

  • Chrupki kukurydziane 30 g,
  • Chleb razowy 100 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,

Wartość odżywcza

Energia – 2125 kcal,
Białko - 96 g,
Tłuszcze - 69 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 300 g,
cukry proste - 33 g,
Błonnik - 48 g,
Sól - 5,0 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top