Rejestracja 81 537 41 71 

Data 22.07.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Zacierka mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
  • Bułka kajzerka 50 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałata strzępiasta 15 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Arbuz 250g ,

obiad

  • Zupa Solferino 350 ml,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200g,
  • Brokuł na parze 150g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g ,
  • Serek topiony 30 g,
  • Pasta z tuńczyka z warzywami i ryżem 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 m

II kolacja

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2182 kcal,
Białko - 106 g,
Tłuszcze - 69 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
Węglowodany - 295 g,
cukry proste - 66 g,
Błonnik - 30 g,
Sól - 4,7 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 22.07.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 50 g,
  • Bułka grahamka-50g,
  • Pierś z indyka 50 g,
  • Ser żółty 30g,
  • Rzodkiewka 50 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Arbuz 250g,

obiad

  • Zupa Solferino 350 ml,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Kasza bulgur 200g,
  • Brokuł na parze 150g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250ml,

podwieczorek

 
  • Chrupki kukurydziane 20 g ,

kolacja

  • Chleb razowy 100g ,
  • Serek topiony 30 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,

Wartość odżywcza

Energia – 1974 kcal,
Białko - 94 g,
Tłuszcze - 61 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g,
Węglowodany - 280 g,
cukry proste - 49 g,
Błonnik - 47 g,
Sól - 4,8 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top