Data 22.07.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Zacierka mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałata strzępiasta 15 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa Solferino 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza bulgur 200g,
- Brokuł na parze 150g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g ,
- Serek topiony 30 g,
- Pasta z tuńczyka z warzywami i ryżem 50 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 m
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2182 kcal, Białko - 106 g, Tłuszcze - 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 295 g, cukry proste - 66 g, Błonnik - 30 g, Sól - 4,7 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 22.07.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 50 g,
- Bułka grahamka-50g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Ser żółty 30g,
- Rzodkiewka 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa Solferino 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza bulgur 200g,
- Brokuł na parze 150g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 20 g ,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100g ,
- Serek topiony 30 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 1974 kcal, Białko - 94 g, Tłuszcze - 61 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 280 g, cukry proste - 49 g, Błonnik - 47 g, Sól - 4,8 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|