Data 30.07.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Makaron na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżym 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Sałata zielona 15g,
- Masło extra 82% tł. 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa Krupnik jęczmienny z natką pietruszki 350 ml,
- Leniwe z masłem 350 g,
- Jogurt naturalny 1 szt,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Sok owocowo – warzywny 200 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2380,80 kcal, Białko - 125 g, Tłuszcze - 76,8 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,8 g, Węglowodany - 307,6 g, cukry proste - 62 g, Błonnik - 21,3 g, Sól - 6,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 30.07.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
obiad
|
- Zupa solferino 350 ml,
- Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiell gotowany b/cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2185 kcal, Białko - 99,03 g, Tłuszcze - 80,6 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,4 g, Węglowodany - 386,6 g, cukry proste - 37,7 g, Błonnik - 40,4 g, Sól - 6,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|