Rejestracja 81 537 41 71 

Data 28.06.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza jaglana na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany pszenno żytni 50 g,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa pieczarkowa 350 ml,
  • Filet z dorsza smażony 100 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2270 kcal,
Białko - 93 g,
Tłuszcze - 71 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g,
Węglowodany - 327 g,
Cukry proste - 74 g,
Błonnik - 27 g,
Sól - 3,8  g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 28.06.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Melon 100 g,

obiad

  • Zupa pieczarkow 350 ml,
  • Filet pieczony z dorsza 100 g,
  • Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/ cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pasta humus 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1852 kcal,
Białko 96 g,
Tłuszcze - 56 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 16 g,
Węglowodany - 258 g,
Cukry proste - 36 g,
Błonnik - 36 g,
Sól - 5,5  g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 27.06.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na ml. 300 ml,
  • Chleb pszenno żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem
    lnianym i zieleniną 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Banan 150 g,

obiad

  • Zupa krem brokułowa 350 ml,
  • Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Jarzynka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna 25 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2383 kcal,
Białko - 113 g,
Tłuszcze - 84 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany - 305 g,
Cukry proste - 84 g,
Błonnik - 27 g,
Sól - 5,6 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 27.06.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo strawnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem
    lnianym z zieleniną 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Jabłko 150 g,

obiad

  • Zupa krem brokułowa 350 ml,
  • Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
  • Kasza jęczmienna 200 g,
  • Ogórek z olejem i zieleniną 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka drobiowa 50 g,
  • Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 50 g,
  • Ogórek kiszony 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek wiejski 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2150 kcal,
Białko - 105 g,
Tłuszcze - 85 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g,
Węglowodany - 254 g,
cukry proste - 37 g,
Błonnik - 36 g,
Sól - 5,7 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 25.06.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno - żytni 50 g,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 g,

obiad

  • Zupa grysikowa 350 ml,
  • Gołąbki z kapusty włoskiej 100 g,
  • Sos pomidorowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebula 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Bułka maślana 50 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2422 kcal,
Białko - 99 g,
Tłuszcze - 93 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 313 g,
cukry proste - 55 g,
Błonnik - 31 g,
Sól - 6,6 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 25.06.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno - żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 g,

obiad

  • Zupa grysikowa 350 ml,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Marchewka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany 200 ml,

kolacja

  • Bułka wrocławska 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Sałatka strzępiasta 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Bułka maślana 50 g,

Wartość odżywcza

Energia – 2258 kcal,
Białko - 102 g,
Tłuszcze - 79 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
Węglowodany - 295 g,
cukry proste - 49 g,
Błonnik - 23 g,
Sól - 6,5 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Data 26.06.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Zacierka na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany pszenno- żytni 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twarożek z zieleniną 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Herbatniki 30 g,

obiad

  • Zupa solferino 350 ml,
  • Udziec zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Buraczki gotowane 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna-wrocławska 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Jajko 50 g,
  • Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2471 kcal,
Białko - 136 g,
Tłuszcze - 103 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 35 g,
Węglowodany - 257 g,
Cukry proste - 52 g,
Błonnik - 16 g,
Sól - 6,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 26.06.2024r

 

Dieta z ograniczeniem ławoprzyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy żytni 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Herbata bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Arbuz 250 g,

obiad

  • Zupa solferino 350 ml,
  • Udziec zawijany 100 g,
  • Sos pietruszkowy 50 g,
  • Ryż brązowy 200 g,
  • Sałatka z buraczka 200 g,
  • Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Podpłomyki b/ cukru 1 szt,

kolacja

  • Chleb razowy żytni 100 g,
  • Mix do smarowania 10 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Jajo gotowane 50 g,
  • Sałata lodowa z zielenina 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2399 kcal,
Białko - 120 g,
Tłuszcze - 103 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 31 g,
Węglowodany - 264 g,
cukry proste - 52 g,
Błonnik - 40 g,
Sól - 6,6 g,

Śniadanie:

Obiad:

Data 24.06.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
  • Pierś z indyka wędzona 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Mandarynka 100 g,

obiad

  • Zupa żurek 350 ml,
  • Bitka wieprzowa w sosie własnym 100 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany 25 g,
  • Chleb pszenno-żytni 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy na mleku nisko słodzonym 200 ml,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2140 kcal,
Białko - 110 g,
Tłuszcze - 76 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 268 g,
cukry proste - 59 g,
Błonnik - 34 g,
Sól - 5,3 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 24.06.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Kasza manna na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna wrocławska g,
  • Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
  • Pierś z indyka wędzona 50 g,
  • Twarożek z ziarnami 50 g,
  • Miks sałat z zielenina i olejem 35 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Mandarynka 100 g,

obiad

  • Zupa selerowa z makaronem 350 g,
  • Klopsiki wieprzowe 100 g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
  • Kasza bulgur 200 g,
  • Jarzynka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany 25 g,
  • Chleb pszenno-buraczani 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z warzywami i ryżem 50 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Budyń waniliowy na mleku nisko słodzony 200 ml,

Wartość odżywcza

Energia – 2373 kcal,
Białko - 117 g,
Tłuszcze - 75 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 321 g,
cukry proste - 61 g,
Błonnik - 36 g,
Sól - 5,4 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top