Data 25.06.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno - żytni 50 g,
- Chleb razowy 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 g,
|
obiad
|
- Zupa grysikowa 350 ml,
- Gołąbki z kapusty włoskiej 100 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebula 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2422 kcal, Białko - 99 g, Tłuszcze - 93 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 313 g, cukry proste - 55 g, Błonnik - 31 g, Sól - 6,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 25.06.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno - żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 g,
|
obiad
|
- Zupa grysikowa 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Marchewka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Bułka wrocławska 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Sałatka strzępiasta 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2258 kcal, Białko - 102 g, Tłuszcze - 79 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 295 g, cukry proste - 49 g, Błonnik - 23 g, Sól - 6,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|