Rejestracja 81 537 41 71 

Data 21.06.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Bułka kajzerka 50 g,
  • Chleb mieszany 25 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
  • Ryba zapiekana w sosie beszamelowym 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Mix sałat z zielenina i olejem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna 25 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata b/ cukru 250 ml,

II kolacja

  • Koktajl z owocami 250 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2422 kcal,
Białko - 121 g,
Tłuszcze - 82 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g,
Węglowodany - 312 g,
Cukry proste - 96 g,
Błonnik - 26 g,
Sól - 4,6  g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 21.06.2024r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 50 g,
  • Bułka grahamka 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
  • Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Mix sałat z zielenina i olejem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt  naturalny 1 szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1757 kcal,
Białko 87 g,
Tłuszcze - 67 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 216 g,
Cukry proste - 22 g,
Błonnik - 32 g,
Sól - 5,0  g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top