Data 19.06.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Makaron z serem białym i truskawkami 400 g,
- Jabłko 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
- Jajko 1 szt.,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2206 kcal, Białko - 117 g, Tłuszcze - 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 277 g, Cukry proste - 56 g, Błonnik - 18 g, Sól - 4,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 19.06.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem ławoprzyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta hummus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 ml,
- Makaron razowy z serem białym i masłem 400 g,
- Ogórek z olejem i zielenina 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Jajko 1 szt.,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1656 kcal, Białko - 82 g, Tłuszcze - 72 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 177 g, cukry proste - 39 g, Błonnik - 25 g, Sól - 4,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|