Rejestracja 81 537 41 71 

Data 18.06.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Makaron na mleku 300 ml,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb razowy, żyt. 50 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Biszkopty 20 g,

obiad

  • Zupa Solferino z natką pietruszki 350 ml,
  • Pierogi z mięsem i cebulką 400 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej i marchwi 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 150 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2146 kcal,
Białko - 100 g,
Tłuszcze - 78 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany - 270 g,
cukry proste - 40 g,
Błonnik - 24 g,
Sól - 6,2 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 18.06.2024r

 

Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Pierś z indyka gotowana 50 g,
  • Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Marchew surowa plastry 50 g,

obiad

  • Zupa Solferino 350 ml,
  • Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
  • Sos jarzynowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 g,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Krakowska wieprzowa 50 g,
  • Sałatka kalafiorowa 100 g,
  • Sałata 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Chrupki kukurydziane 20 g,

Wartość odżywcza

Energia – 2076 kcal,
Białko - 87 g,
Tłuszcze - 72 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g,
Węglowodany - 290 g,
cukry proste - 39 g,
Błonnik - 43 g,
Sól - 6,5 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top