Data 18.06.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Makaron na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa Solferino z natką pietruszki 350 ml,
- Pierogi z mięsem i cebulką 400 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchwi 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2146 kcal, Białko - 100 g, Tłuszcze - 78 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 270 g, cukry proste - 40 g, Błonnik - 24 g, Sól - 6,2 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 18.06.2024r
|
|
Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa Solferino 350 ml,
- Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 g,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2076 kcal, Białko - 87 g, Tłuszcze - 72 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 290 g, cukry proste - 39 g, Błonnik - 43 g, Sól - 6,5 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|