Rejestracja 81 537 41 71 

Data 25.06.2024r

 

Dieta podstawowa (1)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno - żytni 50 g,
  • Chleb razowy 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 g,

obiad

  • Zupa grysikowa 350 ml,
  • Gołąbki z kapusty włoskiej 100 g,
  • Sos pomidorowy 50 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebula 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb razowy 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Rzodkiewka 100 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Bułka maślana 50 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2422 kcal,
Białko - 99 g,
Tłuszcze - 93 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g,
Węglowodany - 313 g,
cukry proste - 55 g,
Błonnik - 31 g,
Sól - 6,6 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

 

Data 25.06.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Chleb pszenno - żytni 25 g,
  • Bułka pszenna 50 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
  • Masło 82% 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadania

  • Kisiel gotowany nisko słodzony 200 g,

obiad

  • Zupa grysikowa 350 ml,
  • Gulasz wieprzowy 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Marchewka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany 200 ml,

kolacja

  • Bułka wrocławska 50 g,
  • Chleb pszenno-żytni 25 g,
  • Szynka wieprzowa 50 g,
  • Serek topiony 30 g,
  • Sałatka strzępiasta 15 g,
  • Margaryna /mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Bułka maślana 50 g,

Wartość odżywcza

Energia – 2258 kcal,
Białko - 102 g,
Tłuszcze - 79 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g,
Węglowodany - 295 g,
cukry proste - 49 g,
Błonnik - 23 g,
Sól - 6,5 g,

 

 Śniadanie:

Obiad:

Back to top