Data 23.07.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pomidor 100g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Sok owocowo warzywny 200ml,
|
obiad
|
- Zupa owocowa z makaronem 350 ml,
- Kasza jęczmienna 200g,
- Pieczeń z szynki w sosie własnym 100g,
- Marchewka gotowana 150g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka drobiowa gotowana 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Sałata 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2125 kcal, Białko - 112 g, Tłuszcze - 64 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 286 g, cukry proste - 68 g, Błonnik - 23 g, Sól - 4,8 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 23.07.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Twarożek z koperkiem i ogórkiem 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50g,
- Pomidor 100g,
- Masło 82% 10 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml ,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 g,
- Leczo z cukinii 350 g,
- Kasza jęczmienna 200g,
- Ogórek z olejem i zieleniną 200g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml ,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g ,
- Jajko gotowane 1 szt ,
- Szynka drobiowa gotowana 50g,
- Sałata 35 g,
- margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml ,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 1986 kcal, Białko - 94 g, Tłuszcze - 73 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26g, Węglowodany -251 g, cukry proste - 41 g, Błonnik - 39g, Sól - 5,6 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|