Data 28.12.2023r
|
|
Dieta łatwostrawna
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne 300 ml,
- Chleb mieszny pszenno żytni 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Masło extra 10 g,
- Szynka drobiowa wędlina 50 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa zacierka 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Marchew gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Schab pieczony wędlina 50 g,
- Paprykarz warzywny 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2100 kcal, Białko - 114 g, Tłuszcze - 61 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20,4 g, Węglowodany - 284 g, Cukry proste - 44 g, Błonnik - 24 g, Sól - 5,4 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 28.12.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Szynka drobiowa wędlina 50 g,
- Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa fasolowa 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pomidorowy 50 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Sałatka z ogórka kiszonego 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Kisiel gotowany b/ cukru 150 g,
|
kolacja
|
- Chleb żytni razowy 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Schab pieczony wędlina 50 g,
- Paprykarz warzywny 150g,
- Sałata masłowa 5 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2160 kcal, Białko - 113 g, Tłuszcze - 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 19,5 g, Węglowodany - 294 g, cukry proste - 44 g, Błonnik - 38 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|