Data 22.12.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na ml.300 ml,
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Twaróg z zieleniną 50 g,
- Ser żółty 50 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
obiad
|
- Zupa szczawiowa 350 ml,
- Łazanki z kapusta i pieczarkami 400 g,
- Jabłko 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Pasta hummus 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pomidor 50 g,
- Ogórek konserwowy plastry 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2121 kcal, Białko - 109 g, Tłuszcze - 82 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 35 g, Węglowodany - 274 g, Cukry proste - 50 g, Błonnik - 30 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 22.12.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Twaróg z zieleniną 50 g,
- Ser żółty 50 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Masło extra10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
obiad
|
- Zupa szczawiowa 350 ml,
- Makaron razowy z białym serem i masłem 400 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasta hummus 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pomidor 50 g,
- Ogórek konserwowy plastry 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia -2088 kcal, Białko - 105 g, Tłuszcze - 76 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany ogółem - 257 g, w tym cukry - 43 g, Błonnik - 35 g, Sól - 5,4 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|