Data 27.12.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na ml. 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Miód wielokwiatowy 25 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Sałatka z buraczka z ziołami 100 g,
|
obiad
|
- Zupa kalafiorowa 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Ryż biały 200 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Pasta z makreli z twarogiem 50 g,
- Pomidor 100 g,
- margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2080 kcal, Białko - 106 g, Tłuszcze - 65 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 282 g, cukry proste - 45 g, Błonnik - 27 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 27.12.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 50 g,
- Bułka grahamka 50 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Sałatka z buraczka z ziołami-100 g,
|
obiad
|
- Zupa kalafiorowa 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Surówka z marchewki i jabłka150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- pasta z makreli z twarogiem 50 g,
- pomidory 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2132 kcal, Białko - 112 g, Tłuszcze - 67 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 292 g, Cukry proste - 36 g, Błonnik - 46 g, Sól- 5,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|