Data 14.12.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb razowy żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Szynka drobiowa wędlina 50 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Kapusta pekińska z kukurydzą i ziarnami 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa fasolowa 350 ml,
- Naleśniki z twarogiem waniliowym 250 g,
- Jogurt naturalny 1 szt
- Jabłko150g
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Chleb żytni razowy 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Schab pieczony wędlina 50 g,
- Sałatka brokułowa z sosem jogurtowym 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2683 kcal, Białko - 128 g, Tłuszcze - 89 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 355 g, Cukry proste - 63 g, Błonnik - 29 g, Sól - 5,2 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 14.12.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g,
- Kapusta pekińska z kukurydzą i ziarnem 35g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Marchew surowa plastry 30 g,
|
obiad
|
- Zupa fasolowa 350 ml,
- Rizotto z ryżem brązowym 400 g,
- Sałatka z ogórka kiszonego 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Margaryna/ mix do smarowania 10 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Sałatka brokułowa z sosem jogurtowym 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1927 kcal, Białko - 105 g, Tłuszcze - 66 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 18,8 g, Węglowodany - 248 g, cukry proste - 34 g, Błonnik - 39 g, Sól - 5,8 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|