Rejestracja 81 537 41 71 

Data 14.12.2023r

 

Dieta podstawowa

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Chleb razowy żytni 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Szynka drobiowa wędlina 50 g,
  • Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
  • Kapusta pekińska z kukurydzą i ziarnami 35 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa fasolowa 350 ml,
  • Naleśniki z twarogiem waniliowym 250 g,
  • Jogurt naturalny 1 szt
  • Jabłko150g
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Chleb żytni razowy 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony wędlina 50 g,
  • Sałatka brokułowa z sosem jogurtowym 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2683 kcal,
Białko - 128 g,
Tłuszcze - 89 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 355 g,
Cukry proste - 63 g,
Błonnik - 29 g,
Sól - 5,2 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 14.12.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy, żyt. 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g,
  • Kapusta pekińska z kukurydzą i ziarnem 35g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 30 g,

obiad

  • Zupa fasolowa 350 ml,
  • Rizotto z ryżem brązowym 400 g,
  • Sałatka z ogórka kiszonego 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy, żyt. 100 g,
  • Margaryna/ mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Sałatka brokułowa z sosem jogurtowym 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1927 kcal,
Białko - 105 g,
Tłuszcze - 66 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 18,8 g,
Węglowodany - 248 g,
cukry proste - 34 g,
Błonnik - 39 g,
Sól - 5,8 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top