Rejestracja 81 537 41 71 

Data 29.12.2023r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Dżem nisko słodzony 40 g,
  • Jabłko pieczone 100 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Budyń waniliowe na mleku nisko słodzony 200 ml,

obiad

  • Zupa krem z pieczonej dyni 350 ml,
  • Makaron ze szpinakiem i serem 400 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 25 g,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
  • Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
  • Ser żółty pełnotłusty 30 g,
  • Pomidory 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2332 kcal,
Białko - 111 g,
Tłuszcze - 63 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 29 g,
Węglowodany - 343 g,
Cukry proste - 50 g,
Błonnik - 29 g,
Sól - 5,5 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 29.12.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Sałata 35 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
  • Wafle ryżowe 10 g,

obiad

  • Zupa krem z pieczonej dyni 350 ml,
  • Makaron razowy ze szpinakiem , serem i słonecznikiem 400 g,
  • Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kefir naturalny 150 g,

kolacja

  • Chleb razowy 100 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Ser żółty pełnotłusty 30 g,
  • Pomidor 50 g,
  • Ogórek konserwowy w plastrach 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Serek homogenizowany naturalny 100 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia -2129 kcal,
Białko - 119 g,
Tłuszcze - 63 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g,
Węglowodany ogółem - 288 g,
w tym cukry - 35 g,
Błonnik - 45 g,
Sól - 5,9 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top