Data 07.11.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Zupa mleczna - makaron zacierka na ml. 300 ml,
- Chleb mieszany pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta rybna z twarogiem 50 g,
- Ogórki kiszone 100 g,
- Herbata czarna 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Krupnik jęczmienny 350 ml
- Bigos 350 g,
- Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Herbata czarna 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2226 kcal Białko - 106g Tłuszcze - 63,4g Kwasy tłuszczowe nasycone - 19,7g Węglowodany - 308,6g Cukry proste - 43,2g Błonnik - 27,6g Sól - 5,8g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 07.11.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6B)
|
|
śniadanie
|
- Zupa mleczna - makaron zacierka na ml. 300 ml,
- Chleb mieszany pszenno żytni 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Masło 82% 10 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Twaróg 50g,
- Sałata masłowa 15g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Krupnik jęczmienny z zieleniną 350 ml,
- Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno żytni 25 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pomidor bez skóry 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia - 2279 kcal Białko - 111g Tłuszcze - 56,3g Kwasy tłuszczowe nasycone - 21,8g Węglowodany ogółem - 332g w tym cukry - 51,8g Błonnik - 23,5g Sól - 4,9g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|