Data 09.11.2023r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na ml. 300ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem niskosłodzony 40 g,
- Masło extra 10 g,
- Jabłko pieczone 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Pulpet wieprzowy drobiowy 100 g,
- Sos jogurtowy z warzywami 50g,
- Marchew gotowana 150 g,
- Ryż biały 200 g ,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Schab pieczony wędlina 50 g,
- Sałatka jarzynowa 100 g,
- Sałata masłowa 5 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2402 kcal Białko - 108 g Tłuszcze - 63 g Kwasy tłuszczowe nasycone - 19,9 g Węglowodany ogółem - 364,5 g w tym cukry - 62 g Błonnik - 29 g Sól - 5,1 g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 09.11.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy, żyt. 75 g,
- Twaróg 50g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g,
- Pomidory 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Filet z kurczaka pieczony 100 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Surówka z czerwonej kiszonej kapusty 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy, żyt. 75 g,
- Schab pieczony wędlina 50 g,
- Sałatka jarzynowa b/ml 100 g,
- Sałata masłowa 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 1862 kcal Białko - 109 g Tłuszcze - 58 g Kwasy tłuszczowe nasycone - 15,6 g Węglowodany ogółem - 245,8 g w tym cukry - 48 g Błonnik - 38,8 g Sól - 5,1 g
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|