Data 16.11.2023r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na 300ml,
- Chleb razowy żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Szynka drobiowa wędlina 50 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa owocowa z makaronem 350 g,
- Roladka drobiowa smażona 100 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Surówka z kiszonej kapusty 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Chleb żytni razowy 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Schab pieczony wędlina 50 g ,
- Papryka konserwowa – 100 g,
- Sałata masłowa 5 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2094 kcal, Białko - 109 g, Tłuszcze - 68 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 19,5 g, Węglowodany - 275 g, Cukry proste - 28,9 g, Błonnik - 29 g, Sól - 4,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 16.11.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy, żyt. 75 g,
- Masło extra 10 g,
- Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g , Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa zacierkowa, 350 ml,
- Roladka drobiowa pieczona 100 g,
- Ziemniaki gotowane 200g,
- Surówka z kiszonej kapusty150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy, żyt. 75 g,
- Margaryna/ mix do smarowania 10 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Frytki z selera 100 g,
- Sałata masłowa 5 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1895 kcal, Białko - 104 g, Tłuszcze - 58 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 16,7 g, Węglowodany - 256,7 g, cukry proste - 28,4 g, Błonnik - 36 g, Sól - 4,9 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|