Rejestracja 81 537 41 71 

Data 16.11.2023r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na 300ml,
  • Chleb razowy żytni 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Szynka drobiowa wędlina 50 g,
  • Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa owocowa z makaronem 350 g,
  • Roladka drobiowa smażona 100 g,
  • Ziemniaki gotowane 200 g,
  • Surówka z kiszonej kapusty 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Chleb żytni razowy 50 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony wędlina 50 g ,
  • Papryka konserwowa – 100 g,
  • Sałata masłowa 5 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2094 kcal,
Białko - 109 g,
Tłuszcze - 68 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 19,5 g,
Węglowodany - 275 g,
Cukry proste - 28,9 g,
Błonnik - 29 g,
Sól - 4,9 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 16.11.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

 

śniadanie

  • Chleb razowy, żyt. 75 g,
  • Masło extra 10 g,
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g , Pomidor 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Wafle ryżowe 20 g,

obiad

  • Zupa zacierkowa, 350 ml,
  • Roladka drobiowa pieczona 100 g,
  • Ziemniaki gotowane 200g,
  • Surówka z kiszonej kapusty150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy, żyt. 75 g,
  • Margaryna/ mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Frytki z selera 100 g,
  • Sałata masłowa 5 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1895 kcal,
Białko - 104 g,
Tłuszcze - 58 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 16,7 g,
Węglowodany - 256,7 g,
cukry proste - 28,4 g,
Błonnik - 36 g,
Sól - 4,9 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top