Rejestracja 81 537 41 71 

Data 23.11.2023r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany pszenno- żytni 50 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 25g,
  • Masło extra 10 g,
  • Twaróg - 50 g,
  • Dżem niskosłodzony - 40 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Pulpet wieprzowo drobiowy 100 g,
  • Sos jogurtowy z warzywami 50g,
  • Ryż biały 200 g,
  • Marchewka gotowana 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna-wrocławska-50 g,
  • margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony wędlina 50 g,
  • Sałatka jarzynowa z olejem,
  • Sałata masłowa 5 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Chrupki kukurydziane 30 g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2368 kcal,
Białko - 108,8 g,
Tłuszcze - 64,3 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 21,7 g,
Węglowodany - 351 g,
Cukry proste - 84,3 g,
Błonnik - 25,9 g,
Sól - 4,8 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 23.11.2023r

 

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

 

śniadanie

  • Chleb razowy, żyt. 75 g,
  • Masło extra10 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Szynka gotowana drobiowa 50 g,
  • Pomidor 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Marchew surowa plastry 30 g,

obiad

  • Zupa jarzynowa 350 ml,
  • Filet z kurczaka pieczony 100 g,
  • Ryż brazowy 200 g,
  • Surówka z kiszonej kapusty 150 g,
  • Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,

podwieczorek

  • Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,

kolacja

  • Chleb razowy, żyt. 100 g,
  • Margaryna/ mix do smarowania 10 g,
  • Schab pieczony 50 g,
  • Sałatka jarzynowa z olejem 100 g,
  • Sałata masłowa 15 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Kefir naturalny 150g,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1887 kcal,
Białko - 108,4 g,
Tłuszcze - 61,9 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 17,4 g,
Węglowodany - 244,5 g,
cukry proste - 40 g,
Błonnik - 39,5 g,
Sól - 5,5 g,

Śniadanie:

Obiad:

Back to top