Data 30.11.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na 300 ml,
- Chleb razowy żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Szynka drobiowa wędlina 50 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa fasolowa 350 g,
- Naleśniki z twarogiem waniliowym 250 g,
- Jogurt naturalny 1 szt,
- Jabłko 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Chleb żytni razowy 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Schab pieczony wędlina 50 g,
- Papryka konserwowa – 100 g,
- Sałata masłowa 5 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2450 kcal, Białko - 125 g, Tłuszcze - 73 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21,4 g, Węglowodany - 346 g, Cukry proste - 61 g, Błonnik - 28 g, Sól - 5,2 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 30.11.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g , Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Marchew surowa plastry 30 g,
|
obiad
|
- Zupa fasolowa 350 ml,
- Rizotto z ryżem brązowym 400 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Margaryna/ mix do smarowania 10 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Papryka konserwowa 100 g,
- Sałata masłowa 5 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1925 kcal, Białko - 109 g, Tłuszcze - 59 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20,4 g, Węglowodany - 265 g, cukry proste - 41 g, Błonnik - 55 g, Sól - 5,1 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|