Data 20.02.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno - żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 g,
|
obiad
|
- Zupa grysikowa 350 ml,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Marchewka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 g,
|
kolacja
|
- Bułka wrocławska 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Sałatka makaronowa z sałatą lodowa z olejem 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2168 kcal, Białko - 103 g, Tłuszcze - 81 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 268 g, cukry proste - 49 g, Błonnik - 21 g, Sól - 6,1 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|
Data 20.02.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Kisiel gotowany b/ cukru 200 g,
|
obiad
|
- Zupa kapuśniak 350 ml,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 150 g,
- Kasza pęczak 200 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Sałatka makaronowa z sałatą lodowa z olejem 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2010 kcal, Białko - 93 g, Tłuszcze - 84 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 238 g, cukry proste - 29 g, Błonnik - 32 g, Sól - 6,3 g,
|
|
Śniadanie:
Obiad:
|